Om Trude Helén Hole

Don´t be a wine snob - be a wine lover!  

På Druen - Norges første og mest populære digitale vinkurs! Trude Helén Hole skriver ikke bare bøker - hun er også journalist, kunstner og utdannet sommelier. Hole har arbeidet med vin i 26 år, hvorav 6 år med vinimport og 20 år som vinskribent. Hun er i tillegg en erfaren kurs- og foredragsholder, og produserte Norges første TV serie om vin, samt Norges første digitale vinkurs.

Hole har også holdt en rekke vinkurs over hele landet hvor vinsnobber er bannlyst - hun har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen, men nå med ny vri: Vinkursene ser du når du har tid og lyst! Du kan altså sitte hjemme i egen stue eller hage med venner eller alene om du foretrekker det - og lære om vin via alle skjermer inkludert TV.

Ved kjøp får du tilsendt en link på mail og kan se videoene flere ganger, og i tillegg får du kompendiumet På Druen gratis tilsendt på mail. TV-serien På Druen og diverse innslag om bøker og vin finner du på Holes You Tube-kanal og hennes På Druen digitale vinkurs finner du her. 

NYBEGYNNERKURSENE KOSTER NÅ KUN 149,00. LAST NED NÅ OG SE NÅR DU VIL

 


Kunstneren
 

Trude Helén Hole er tildelt International Art Prize Paris 2022 og er invitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022. Hole er også en av tre norske kunstnere som skal stille ut ved International Exhibition ARTQUAKE-10 hos Art Niğde International (ANI) i Tyrkia i september 2022, og her stiller hun ut med sitt maleri Mistress XXX. 

Allerede som barn viste Hole stor interesse for kunst, og hennes nysgjerrighet og lidenskap for den kreative kraft har fulgt henne siden. Favorittfagene hennes var blant annet foto, naturfag, sløyd og håndverk, og ikke minst form og farge. Rett og slett alt som innebar "kunsten å skape", det være seg treskjæring, skulpturer, maling og tegning – og selvfølgelig å skrive gode og morsomme fortellinger. 

Nå har Hole spisset blyantene og børstet støv av malerkostene, og skaper både abstrakte og figurative tegninger og malerier inspirert av årstider og naturens skiftende humør, gjerne med små finurligheter og lekne detaljer. Hole er like ukonvensjonell i sin kunstform som i sitt forfatterskap, og varierer med bruk av olje, spray og akryl på lerret, samt bruk av elementer fra naturen.

Malerier og motiver varierer stort fra det helt enkle, nakne og rå - til mer komplekse, kraftfulle, lekne og energiske malerier - til det skjøre og delikate - alle kontrastfylte variasjoner som finnes i vår egen natur. Hole jobber også med skulpturer i leire og gips, samt grafikk og tresnitt. Hennes kunst finner du her.

 

Forfatteren! 

Trude Helén Hole er en norsk forfatter kjent for sine populære, spennende og humoristiske bøker om den ukonvensjonelle Lotte-Marie, Norges feminine svar på Harry Hole av Jo Nesbø og Varg Veum av Gunnar Staalesen.

Å lese og skrive bøker er en av hennes store lidenskaper! Som liten jente og som ihuga lesehest tok hun tidlig en beslutning om å bli forfatter. Men selv om hennes første roman ble fullført i 1994 - forsvant 12 år mens hun studerte historie og psykologi, og reiste verden rundt, hvilket også inkluderte noen år i Australia hvor hun drev hesteranch og arbeidet på en kvegfarm. Tilbake i Norge jobbet hun som daglig leder og med vinimport i seks år før hennes første roman kom ut i 2006. Sannheten om Lotte-Marie solgte 6000 som ble norsk rekord for en debutant.

Så langt har Hole skrevet 13 bøker, både romaner, fagbøker og dokumentarer - blant dem 4 bøker om den ganske røffe og høyst sensitive figuren Lotte-Marie. Bøkene er UNISEX og særdeles populære blant menn, og omtales av media og lesere som sexy, unike og morsomme. Humor, ironi, intelligens, romantikk, sex og spenning - og noen ganger mysterier, kriminalitet og drap er godt lesestoff for både menn og kvinner i alle aldre.

Lotte-Marie bøkene er totalt grenseløs når det gjelder språk, virkemidler og bruk av humor og satire. De ukonvensjonelle bøkene er i følge media og lesere Norges beste innen humor-sjangeren, dog med et underliggende budskap for den skarpe leser.

"Trude Helén Hole skriver om fantasier og følelser, kjærlighet og karriere - og om sex, lyster og lidenskap i en tone som fenger begge kjønn. Bøkene handler også om det å sette og bryte grenser, om sårbarhet, lengsel og mot - alt fortalt med mye utleverende humor og selvironi. Hole har en lettbent stil og skriver ufiltrert om selvutvikling og refleksjon, dog med snert i avtrekkeren. Bøkene leses av både kvinner og menn med sans for humor og kan med letthet leses enkeltvis. Bøkene er også med i Tanums Bestselger klubb! Vel lest!"

Bedre enn Bridget Jones, Budstikka - Norges beste jenteforfatter, Dagsavisen - Prinsessen av humor, Askeravisen - Fun, fearless female, Cosmopolitan - Norges første chicklit forfatter, Aftenposten - Bøker til begjær, MAG - Sommerens strandanbefaling, dristig stoff for damene, BA - Det er ingen blyg og rødmende ungpikeroman Hole har skrevet, NTB  

HAPPY READERS

Terningkast 6. Torill Andersen

Jeg leser mange bøker og blir ikke så veldig imponert lenger, så dette var bare helt fantastisk! Marianne H. Jensen

Velskrevet og morsom. Humret meg gjennom hele boken. Åge Grønning

Hysterisk morsom bok, ler så jeg gråter. Milevis fra Goethe som jeg også liker. Lasse Østervold

LOL! Fantastisk frigjørende og strålende litteratur med intelligent humor - historiene får meg i godt humør, men inspirerer også til refleksjon. Boken tilbyr både høy underholdning og etiske verdier, og blir bare bedre og bedre. Forfatteren ser ut til å være avansert og helt unik på denne planeten! Hennes vakre, friske stil overgår alle andre. Grunde Avharstveit

Trude Helén Hole skriver helt herlig og rett frem. Når jeg leste kunne jeg høre stemmen hennes. Noe av det var meget sterkt. Hole er virkelig en unik forfatter! Trine Lise Jagge

Friskt språk og mange morsomme bilder og scener. Hole har vel nærmest laget sin egen sjanger med disse bøkene. Jan Ove Ekeberg

Eier 4 av Holes bøker. Jeg har virkelig sansen. Min favoritt så langt er The Story! Øyvind Janbu Berg

Anbefales! Dette er både en morsom, utradisjonell bok - og ikke minst, forfatteren slipper deg helt innpå seg selv og sitt liv. Løp og kjøp! Terje Storm Unhjem

Har ikke lest alle Holes bøker ennå. Men skriver hun like bra som i The Story, kan de trygt anbefales. Jeg har aldri ledd så mye av en sånn sensuelt innlevd selvbiografi. Kan absolutt anbefales. Morsom, pirrende og brutalt ærlig. Terningkast 6! Rune Chr. Tollefsen

Jeg klarte ikke å legge fra meg The Story - for en underholdende og levende bok. Strerk lesning, befriende ærlig og mye herlig humor. Hole er virkelig dyktig, tøff, rå, morsom, uredd og ikke minst ekte. Kjersti Meidell

Holes bøker, samt flere tilbakemeldinger finner du her.

 ..................@.....................
 
"People only bring up your past, when they are intimidated by your present! 
Well behaved women rarely make history. I´m not well behaved.
 I´m simply me. It gets dirty!”

Trude Helén Hole