Bokhjørnet - Dødelig Tro

Bokhjørnet - Dødelig Tro

Bokhjørnet - i dag vil jeg gjerne anbefale Dødelig Tro av Egil Foss Iversen, en elegant tekst som holder deg nettopp der – i teksten. En seriemorder herjer i Bergens gater under tilnavnet Bibelmorderen. Han dreper bare prostituerte og etterlater bibelsitater risset inn på kroppen til offeret. Så langt er fire prostituerte drept.

dc3b8delig-trio

Bedriftsrådgiver og psykoterapeut Theodor Solomonsen blir motvillig dratt inn i saken. Ved hjelp av den vakre politietterforskeren Amalie Botega oppdager Solomonsen at det går en rød tråd fra drapet i Bergen tilbake til en misjonsstasjon i Kongo.

Det Solomonsen trodde ville være en enkel sak, viser seg å avsløre korrupsjon i det offentlige, svindel med fadderordninger og bistandsstøtte, utro politikere, barnesoldater, prostitusjon og trafficking.

Boken Dødelig Tro er godt skrevet, har god flyt og tempoet holdes oppe fra a til å. Karakterer og kommunikasjon er troverdige. Plottet er godt, dog, det er noe irriterende at politiet er så lite flink til å se det innlysende – men så er jo dette etter media å dømme slik det er med politiet i Bergen.

Om det hele er realistisk? Absolutt, så vel lest. Boken kan bestilles her.

Med vennlig hilsen
Trude Helén Hole
Forfatter, journalist, sommelier, foredragsholder og kunstner
Feather Book, Wine & Art Gallery

Del gjerne, tusen takk.

Back to blog