Tar humor på blodig alvor

Tar humor på blodig alvor

(Åsane Tidende) - Jeg vil få folk til å le! Trude Helén Hole har utgitt til sammen 14 bøker. Av disse er fire bøker om Lotte-Marie: en kvinnelig detektiv eller etterforsker. Forfatterdrømmen bar hun fra tidlig alder, da hun som liten jente løp opp Løvstakken for å lese bøker. I dag er bokskriving det hun liker aller best.

– Det er det jeg gjør, sier Hole glad.

Mye tungt stoff

Den fiktive karakteren Lotte-Marie er en dame som finner på mye rart. Felles for de fire Lotte-bøkene, er blant annet humoren.

– Det er meningen at det skal være morsomt, og jeg tror at leserne etterlyser den typen litteratur, mener Hole. Hun opplever at det er mye tungt lesestoff der ute.

– Hvorfor ikke le og trekke på smilebåndet? sier Hole med en liten latter.

Ler av egne tekster

I Lotte-Marie og Matchmorderen møter Lotte-Marie en morder på nettet. Hole forteller at hun har parodiert enkelte andre fiksjonskarakterer i boken.

– Vi møter blant annet Barry Hole og Varg Lærum, sier hun lattermild.

– Jeg har funnet ut at jeg vil få folk til å le, legger forfatteren til, og nevner at hun tidvis ler seg skakk av egne tekster.

Tar humor på blodig alvor

Det er Pocket-feber. I ferien vil folk ha underholdende, lettleste bøker – og det gjør ingenting om bøkene ikke er tykke, sier butikksjef Børre Lund hos Norli på Sandvika Storsenter. At de fleste bestselgerne er oversatt fra engelsk er en ren tilfeldighet, ifølge Lund.

– Det er ikke så mange norske forfattere som har satset rent på de genrene som går best, sier Lund og sikter til de lettleste underholdningsbøkene. Men det finnes én norsk forfatter som tar humor på blodig alvor, og det er bergenseren Trude Helén Hole.

Hole brakdebuterte med sin første morsomme roman med over 6.000 solgte i 1. opplag. Dette er rekordhøyt for en debutroman, og nå følger hun opp med den tredje om Lotte-bøkene som av lesere og media blir beskrevet som Norges morsomste bøker.

Bøker fra Trude Helén Hole, samt tilbakemeldinger fra lesere og media finner du her.

Hele intervjuet leser du i Åsane Tidende og de morsomme bøkene om den ukonvensjonelle romanfiguren Lotte-Marie, hun som danker ut både Harry Hole og Varg Veum finner du i denne linken.

Med vennlig hilsen
Trude Helén Hole
Forfatter, journalist, sommelier, foredragsholder og kunstner
Feather Book, Wine & Art Gallery

Back to blog