1000 Stories Chardonnay er en gledelig overraskelse!

1000 Stories Chardonnay er en gledelig overraskelse!

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay er en svært gledelig overraskelse! Jeg er ganske lei Chardonnay, jeg er mer fan av Sauvignon Blanc og litt slankere og lettere vinstiler, men det er svært lenge siden jeg har smakt Chardonnay fra California, så 1000 Stories Chardonnay ville jeg gjerne prøve - og det er jeg glad for, for det ble en meget hyggelig opplevelse!

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay er en unik smaksbombe som helt klart skiller seg ut fra mengden, men så er den heller ikke en ren Chardonnay - den er produsert på 86% Chardonnay, 8% Viognier, 6% "other white grapes". Jeg importerte selv vin fra Kendall-Jackson i California, og digget selvsagt "min" Chardonnay som den gang var ganske tung med en anelse for mye eik - 1000 Stories derimot, som er produsert av min tidligere konkurrent Fetzer Vineyards - er noe helt annet. Det er finesse, det er elegant og innsmigrende, det er balansert og behagelig - nesten som meg.

Jeg var faktisk så stolt av mine Kendall-Jackson-viner at jeg til og med ga denne vingården en stor rolle i mine populære, spennende og humoristiske bøker om den ukonvensjonelle Lotte-Marie, Norges feminine svar på Harry Hole av Jo Nesbø og Varg Veum av Gunnar Staalelsen. Du finner mer om mine bøker her.

Vinen er tydelig på hvilken drue den hovedsakelig er produsert på, med dufter av modne gule epler, et hint av fersken, pære og tropisk frukt, en anelse fat og vanilje, samt noe nøtter, honning og kanskje et snev av røyk i ettersmaken. Alt harmonisk integrert i hverandre. I munnen føles vinen rund som fløyel med god fylde, samtidig som den frisker opp munnhulen på en særdeles god måte - og det kan jeg like!

1000 Stories er altså en typeriktig og deilig Chardonnay lagret på fransk og amerikansk eik i 2-7 måneder, mens 40% av vinen er lagret på brukte bourbonfat fra Kentucky, og kanskje dette er hemmeligheten bak den innsmigrende røykpreget i ettersmaken. Og for en som også digger whisky med et godt røykepreg, så er jo dette midt i blinken. Need say no more! Foto; VCT Norway. 

Vil du prøve 1000 Chardonnay, så finner du den i de 60 største Vinmonopol-butikkene, alternativt klikker du deg bare inn her på polets hjemmeside og bestiller den, og henter den når du kan. Nå går vi mot lysere tider, og bra er det - så da er det bare å fylle opp kjøleskapet med lyse gleder!

Alt godt, 
 
…………….@……………
 
Mvh. Trude Helén Hole
Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 
 
Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.
Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 
 
Follow this link to my media agency, New Spirit Communication
If you want to cooperate – then contact me here.
 
Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs
Back to blog