Château Mouton Rothschild samarbeider med kunstneren Peter Doig!

Château Mouton Rothschild samarbeider med kunstneren Peter Doig!

Château Mouton Rothschild samarbeider med Peter Doig om kunstner-etikett. Doig er en britisk maler av skotsk opprinnelse som pendler mellom London og Trinidad, og han har nå skapt et flott kunstverk for Château Mouton Rothschild´s årgang 2020. I sitt arbeid lot Doig seg inspirere av egen personlig drøm; en nattlig fødselen av en stor vin, tilsynelatende vekket til live av den merkelige magien til en gitar.
 

Maleriet er et drømmelandskap. Kunstneren har forsøkt å lage et bilde som feirer dyrking og høsting av druer, og viser arbeidere i vingården. Peter Doig ønsket med sitt verk å etablere en forbindelse med kunstnere som Millet, van Gogh og Bacon som alle tidligere har avbildet vingårds- eller gårdsarbeidere. Verket er også personlig inspirert av hans trinidadiske venn, en kunstner kjent som Embah (Emheyo Bhabba). Embah tok med seg en cuatro – en firestrengs gitar – til en av Doigs utstillinger i Paris og delte både musikken og poesien i løpet av kvelden.

Peter Doig forklarer: «Maleriet viser noe av det som foregår bak kulissene i produksjonen av vin, det som skjer utenfor scenen, så å si. Det er en slags ode til arbeiderne, til alle de involverte i de ulike stadiene av å lage en vin før den endelig tappes på flaske. Det er en drøm med en romantisk strek, som om noen spontant bestemte seg for å synge i vinstokkene. Det er et øyeblikk med poesi, hvor du kan ta deg god tid. Det er verken virkelig dag eller egentlig natt, men snarere noe midt i mellom, mellom å våkne og sove. Det er mulig å se det som en progresjon, en drømmereise i høstens verden.»

Du kan finne interesse på dette nettstedet -  the museum of wine and art.

Vel, som sommelier og kunstner, elsker jeg virkelig kombinasjonen vin og kunst! Og selvfølgelig ville jeg elsket muligheten til å male en etikett for noen selv en dag – så hvis det er noen der ute som leser dette innlegget akkurat nå, ikke nøl med å kontakte meg!
Her er litt informasjon om meg som kunstner.
Trude Helén Hole er en norsk forfatter, journalist, sommelier, foredragsholder, modell, bedriftseier, forlegger og blogger – og en fri sjel! Men under covid brakte skjebnen henne tilbake til kunstverdenen der hun hører hjemme. Hun har nylig blitt belønnet med International Prize Paris 2022, og er invitert til å stille ut en skulptur og et maleri på New York Exhibition 2022. Hun var også en av tre norske kunstnere som ble invitert og stilte ut på ARTQUAKE-10 på Art Niğde International ( ANI) i Tyrkia med sitt maleri Mistress XXX.
Motivene varierer fra det enkle, nakne og rå til kraftfulle, lekne og energiske – til det skjøre og delikate – alle kontraster som finnes i vår egen natur. Hole jobber også med skulpturer samt grafikk og tresnitt.
 
Du finner mine malerier, vinkurs og bøkene her.
 

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

LinkedIn - Twitter - YouTube - Amazon - Instagram - Pinterest - Telegram - Goodreads

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs
Back to blog