Fem kjappe med vin- og ølekspert Jan Vardøen

Fem kjappe med vin- og ølekspert Jan Vardøen

Hei og velkommen til vinbloggen i Feather Book, Wine & Art. Her finner du innlegg om litteratur, kunst og ikke minst vin, for denne nettsidens eier heter Trude Helen Hole, og jeg er altså forfatter, kunstner og sommelier som holder foredrag over hele landet. I tillegg til dette har jeg hatt egen TV serie om vin, og har Norges eneste vinkurs der du kan lære om vin i egen stue eller hage, når du vil og med hvem du vil. Enklere blir det ikke. 

I serien “Fem kjappe” stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter. Første mann ut var Geir Salvesen, og denne gangen er det musiker, vin- og ølekspert Jan Vardøen som gir oss sine tips. Flere kjappe svar fra våre vineksperter finner du her
 

Bildet er fra Loire i Frankrike, jeg har med meg Jan Vardøen på innspilling av TV serien På Druen.

1. Hvorfor begynte du med vin? Som kokk, går vin hånd-i-hånd med mat, så den har alltid vært der, men jeg må innrømme at det tok litt tid før jeg fikk en dypere forståelse for vin. Nå importerer jeg vin og kan vesentlig mer, men likevel føler at faget er så stort at jeg kommer aldri til å vite mer enn en brøkdel av det jeg burde vite.

2. Hva er din favorittdrue og hvorfor? Det må nesten være Sangiovese. Jeg er veldig glad i Brunello når jeg har råd en sjelden gang, men en god, røff Sangiovese Rosso kan være kjempegod og rimelig på hverdager.

3. Hva er ditt favoritt land/område, og hvorfor? Italia har så mye å by på, fra tunge, komplekse røde til lette, syrlige hvite. Fra Trentino i nord til Sicilia i nord, alle regionene har noe egenartet å by på, så å lande på kun et område blir vrient. Akkurat som italienske mennesker, er vinen oftest gavmild og tiltalende, noe som gjør at de kan virke “enkle” noen ganger, men vesentlig mer sjarmerende en kompliserte franske viner, hvor man har en del mer å jobbe med, på godt og vondt.

4. Hvem ville du drukket vin med på en øde øy, og hvorfor? Gud, så vanskelig! Jeg tror jeg hadde vært veldig heldig om jeg kunne få med skuespilleren Kristin Scott Thomas. Hun er elegant, smart, vakker, råflink skuespiller, litt skremmende og snakker flytende fransk. What’s not to like!

5. Hvilken sommervin vil du anbefale og hvorfor? Jeg er veldig glad i Txacoli fra Baskerland. Frisk, syrlig, hint av epler, lett perlende, oppfriskende, perfekt til tørsteslukking og pintxos!

På Druen digitale vinkurs finner du her. Del gjerne, og nyt dagen.

Mvh Trude Helén Hole
  

 
Back to blog