Fem kjappe med vinekspert Geir Salvesen

Fem kjappe med vinekspert Geir Salvesen

Hei og velkommen til vinbloggen i Feather Book, Wine & Art. Her finner du innlegg om litteratur, kunst og ikke minst vin, for denne nettsidens eier heter Trude Helen Hole, og jeg er altså forfatter, kunstner og sommelier som holder foredrag over hele landet. I tillegg til dette har jeg hatt egen TV serie om vin og har Norges eneste vinkurs der du kan lære om vin i egen stue eller hage, når du vil og med hvem du vil. Enklere blir det ikke. På Druen digitale vinkurs finne du her.

I serien "Fem kjappe" stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter, og første mann ut er som regel Geir Salvesen, og det er han i denne serien også. Vel lest!
  
1. Hvorfor begynte du med vin? Jeg begynte med vin først i godt voksen alder. Likte det ikke som ung. Men smaken var kompleks og god, og det var mye interessant å lære rundt geografi, historie og landbruk.
 
2. Hva er din favoritt drue og hvorfor? Det er vanskelig å trekke ut en eneste. På hvitvinssiden drikker jeg mest Chenin Blanc selv om Chardonnay vel er den som gir de aller beste vinene. På rødvinssiden drikker jeg stort sett bare Pinot Noir på grunn av dens eleganse og kompleksitet. Den skal heller ikke lagres så lenge. Tidligere likte jeg vellagrede, gamle viner. Nå er det friskhet som gjelder.
  
3. Hva er ditt favoritt land/område, og hvorfor? Frankrike har jo alt og Bourgogne må vel være nummer 1, både fordi området har superbe hvite og røde av de drueslagene jeg liker best.
  
4. Hvem ville du drukket vin med på en øde øy, og hvorfor? Min kone. Hun har alltid noe hyggelig å si, og ville funnet noe positivt i det å havne på en øde øy, kanskje med ødelagt båt.
   
5. Hvilken sommervin vil du anbefale og hvorfor? Sommervin er en Provence-rosé for meg. Ett av de beste kjøpene på Vinmonopolet er Ch. Roubine la Vie en Rose. Den har det lille ekstra skyvet i smaken, samtidig som den ikke er så dyr.
 
På Druen digitale vinkurs finner du her. Del gjerne, og nyt dagen.
Mvh Trude Helén Hole
  
Back to blog