Kunsten å være død i Wales, av Tone Wasbak Melbye

Kunsten å være død i Wales, av Tone Wasbak Melbye

I et forsøk på å redde en skrantende forlagskarriere sier Mari Grønnvang ja til å skrive en reiseguide fra Wales for den moderne livsnyter. Med seg på turen har hun samboer Petter, i håp om at dette skal knytte dem nærmere sammen og blåse liv i et traurig forhold. Mens de reiser nedover Pembrokeshire-kysten begynner merkelige ting å hende, og både den ene og den andre typen gjenferd fra fortiden dukker opp.
Boken handler om vilje og skapelse, og om grensene mellom det virkelige og det nær-virkelige. Den tar for seg de mulige fysiske konsekvensene av paranormale erfaringer, og hvordan virkelighet kan tenkes som mer enn en på/av- tilstand.
Dette er en skikkelig pageturner av en bok. Ja, jeg fikk skikkelig vann i munnen - orginalt, spennende, gjenkjennende og ikke minst drivende godt skrevet. 
Boken er forfattet av Tone Wasbak Melbye og er skrevet med malerpensel! Melbye imponerer med sine gjennomgående skildringer av det walisiske landskapet, bygninger, stemninger og ikke minst hendelser - så du føler det selv bokstavelig på kroppen.

Også den udefinerbare uhyggen sniker seg innpå deg som leser. Den lurer bak hver stein, bak hvert rustne gjerde og hver busk, for ikke å snakke om bak en dør. Den finner seg til og med plutselig rundt deg på en åpen plass - eller, kanskje den befinner seg i deg?

Dette er en drivende god og utradisjonell historie, meget godt skrevet og delikat krydret med intelligent bruk av humor, dog med en noe uventet og kanskje litt for brå slutt. Jeg gleder meg til å lese mer fra forfatter Tone Wasbak Melbye - for dette kan hun! Terningkast 5!

Les mer og kjøp boken her.

 

Back to blog