Vikingarven, av Jan Ragnar Nymoen

Vikingarven, av Jan Ragnar Nymoen

Vikingarven er en Indiana Jones-aktig spenningsroman, skrevet av Jan Ragnar Nymoen. I boken kobles slektskap med vikinger og russisk mafia, og faktiske historiske hendelser forbindes med nåtid. Hovedpersonen Malte Moddy jakter på en gammel skatt med røtter tilbake til vikingtid. Inn i historien vikles elementer som slektsforskning, DNA-testing, russisk mafia og Krim-krisen. 
Dette er en velskreven og veldreid bok som holder deg i akt med uventede retninger, spennende vendinger og ikke minst realistiske hendelser. Både mennesker, episodene som skildres og selve storyen fremstår ikke bare som troverdig - men også som meget interessant og fengende. Den historiske rammen med vikinger og mafia er ganske kul, etter min mening - og i oppfølgeren om Malte Moddy, for jeg håper virkelig det kommer en oppfølger, så håper jeg at vi dras enda lenger inn i de historiske og meget spennende intrigene mellom to fryktede grupper, og fortid og nåtid. Trude Helén Hole

Her er andre anmeldelser:

Harstad Tidende: «Støkurs i spenningens farvann! Malte Moddy, nestleder for sikkerhetsavdelingen i Western Norwegian Oil, har invitert Peggy Browning med på ferie til Sør-Afrika. Hun er datter til den amerikanske chargés d’affaires i Oslo. Uten varsel blir Malte alvorlig syk. Han klarer ikke å skille fantasi fra virkelighet og angriper Peggy som vettskremt flykter fra hotellet. Utenfor terminalbygningen på Gardermoen springer hun ut i veien foran en piratdrosje, og blir livstruende skadd. Malte reiser hjem til Stavanger, får tilbakefall og havner på sykehus. Han sliter med å bli frisk, plages av svimmelhet og depresjoner. Broren, som er fisker og hvalfanger i Reine i Lofoten, skjønner at noe er alvorlig galt da han oppdager at broren lyver for ham. Han oppsøker Malte i Stavanger og nærmest tvinger ham med seg hjem til julefeiring. Her blir Malte sporet inn på slektsforskning og tar etter hvert en DNA-test. Som en direkte følge av dette blir Malte Moddy innblandet i hendelser der en gammel skatt – med røtter tilbake til vikingtid – spiller hovedrollen. Faktiske historiske hendelser forbindes med nåtid, russisk mafia og Krim-krisen. Boken får en høyst overraskende slutt. – Terningkast 5!» Anmeldt i Harstad Tidende 29. juni 2016.
«Boken er skremmende realistisk og reel. Den er aktuell og tar for seg vikingtiden som en forhistorisk gåte. Terningkast 6!» Boktimmy, Simen Ingemundsen, bokblogger.
Her kan du kjøpe boken og lese flere tilbakemeldinger.
.
Back to blog