13-21 av Vilde Bratland Hansen

13-21 av Vilde Bratland Hansen

13 – 21 er Vilde Bratland Hansens debutroman. Romanen 13-21 er basert på forfatterens egen tid som elitehåndballspiller og som juniorspiller på landslaget. Boken handler om å være ung på søken etter identitet i et samfunn hvor det stilles krav til at du skal vite hvem du er og hva du vil med livet ditt.

- Da jeg var på juniorlandslaget i håndball og på mitt første år på videregående utviklet jeg spiseforstyrrelser. Da savnet jeg en bok som tok for seg hvordan det var å være spiseforstyrret og samtidig tilnærmet normalvektig, samt det å være toppidrettsutøver med spiseforstyrrelser, sier Bratland Hansen.
 
Kort fortalt - jeg er sterkt imponert! At dette er en debutroman skrevet av en knapt 20 år gammel jente, er knapt til å tro. Dette bør være pensum for alle med tenåringsdøtre og alle som arbeider med ungdommer. Teksten er så drivende god at du føler det selv på kroppen - det intense, det smertefulle, det sterke håpet og ønsket om å være best, de knusende nederlagene, de destruktive følelsene og tankene, og det stikk motsatte; de oppløftende og kanskje urealistiske optimistiske tankene.
 
Svingningene - alt som preger et ungt sinn i en krevende verden. Vilde forteller åpent, smertefullt ærlig og nakent, og med et drivende tempo fra A til Å - og ikke minst med intelligent bruk av humor og ironi. Noe av det bedre jeg har lest siden jeg startet som bokanmelder i 2003.
 
Et lite minus går til forlaget for noen svært unødvendige uryddigheter i oppsett og layout, og noe småplukk rundt tegnbruk og mellomrom etc - men Vilde og teksten hennes som er drivende god - gir jeg en klar sekser! Trude Helén Hole 
 

Bestill boken her.

Back to blog