Vintrender verden over i 2024

Vintrender verden over i 2024

Hva skjer i den spennende vinverdenen i 2024? Vel, vinbransjen er i stadig utvikling, og 2024 bringer med seg noen spennende trender som reflekterer både forbrukernes endrede preferanser og vinindustriens tilpasning til globale påvirkninger.

Her er noen av de mest fremtredende vintrendene for 2024:

 1. Bærekraftig og økologisk vin: Forbrukerne blir stadig mer bevisste på miljøpåvirkningen av det de drikker. Dette har ført til en økning i etterspørselen etter bærekraftig, økologisk og biodynamisk vin. Vingårder som bruker naturlige dyrkingsmetoder og reduserer sitt karbonavtrykk får mer oppmerksomhet.

 2. Naturvin: Naturvin med minimal intervensjon i både vinmarken og vinkjelleren fortsetter å øke i popularitet. Disse vinene blir ofte produsert uten tilsatte sulfitter, med naturlig gjæring og minimal filtrering, noe som gir unike smaksprofiler.

 3. Uvanlige og lokale druesorter: Vinelskere søker etter nye og spennende smaker, noe som har ført til økt interesse for uvanlige og lokale druesorter. Regionale spesialiteter og glemte druesorter blir gjenoppdaget og verdsatt for deres unike karakteristikker.

 4. Lav- og alkoholfri vin: Med økt fokus på helse og velvære, ser vi en vekst i markedet for lav- og alkoholfri vin. Disse vinene gir forbrukerne muligheten til å nyte vinens smaker uten alkoholens effekter, og kvaliteten på disse produktene forbedres stadig.

 5. Klimatilpasset vinproduksjon: Klimaendringer påvirker vinproduksjon verden over, og vinprodusenter tilpasser seg ved å eksperimentere med nye druesorter som tåler høyere temperaturer og tørkere forhold. Vinregioner som tidligere var for kalde for visse druer, blir nå relevante.

 6. Teknologi og vinproduksjon: Teknologi spiller en stadig større rolle i vinproduksjon, med droner som overvåker vinmarkene, sensorer som måler jordfuktighet og dataanalyse som optimaliserer hele prosessen fra dyrking til flasking.

 7. Eksperimentelle vinstiler: Vinprodusenter blir stadig mer kreative, eksperimenterer med blandinger, produksjonsteknikker og lagringsmetoder. Orange vin, pét-nat (naturlig musserende vin), og vin lagret i amfora eller betongtanker er eksempler på eksperimentelle trender som fanger interesse.

 8. Direkte til forbruker: Salg av vin direkte til forbrukeren via nettplattformer øker. Dette gir produsenter muligheten til å bygge sterkere relasjoner med sine kunder og gir forbrukerne tilgang til et bredere spekter av viner.

 9. Regional autensitet: Forbrukerne verdsetter mer autentiske og håndverksmessige viner som tydelig representerer sin opprinnelse. Historier om vingården, vinmakerne og tradisjonene blir en viktig del av markedsføringen.

 10. Rosévin og musserende vin: Rosévin og musserende vin fortsetter å være populære, spesielt blant yngre vinelskere. Disse vinstilene blir stadig mer raffinerte og tilbys i et bredere spekter av smaksprofiler og kvaliteter.

Disse trendene reflekterer en kombinasjon av teknologiske fremskritt, endrede forbrukerpreferanser, miljøbevissthet og kreativitet innen vinproduksjon. For vinelskere betyr dette et spennende år med mange nye oppdagelser og opplevelser i vente.

På Druen digitale vinkurs – lær om vin hjemme

Har du lyst å lære mer om vin, men finner ikke kurs som passer? Da kan du sjekke ut På Druen digitale vinkurs med Trude Helén Hole. Se hvor som helst, når som helst og med hvem som helst, flere ganger. Bedre blir det ikke. Du kan også kjøpe GAVEKORT på digitale vinkurs – så hvorfor ikke kjøpe et gavekort og en flaske vin til jubilanten? Enkelt, kult og smart! Tilbakemeldinger og mer informasjon om vinkurs og gavekort finner du i denne linken.

Hvorfor velge På Druen digitale vinkurs

 1. På Druen digitale vinkurs ser du når og hvor som helst, med hvem som helst – flere ganger.
 2. På Druen digitale vinkurs er bygget opp slik at du som deltaker blir engasjert og får utforsket og definert dine egne preferanser når det gjelder vin.
 3. Vinkurset gir deg en grundig forståelse av forskjellene mellom ulike typer vinstiler og druetyper.
 4. Vinkurset hjelper deg i å utvikle dine sensoriske ferdigheter, spesielt når det gjelder å identifisere dufter og aromaer.
 5. Som en gratis bonus får du tilsendt et vinkompendium og aromahjulet som kan benyttes når du smaker på vin.
 6. Du får kunnskap som gjør deg tryggere, og får utvidet horisonten i vår fantastiske vinverden.

Vinkursene finner du her - lykke til.

Hilsen oss i Feather Book Shop v/Trude Helén Hole

Back to blog